Daniël & Daniëlla

30-08-2013 22:35

Na een lange en mooie tocht van 250 km kwamen we aan in Dario. Dankzij Chico, Albeni en Xavier was het weeral eens een leuke en vlotte tocht. 

We bezochten prosalud, het grote en imposante magazijn waar alle geneesmiddelen voor de sociale apotheekjes opgeslagen liggen. Indrukwekkend!

Op weg naar Firmin hadden we de eer om achterop bij Bravo op de moto te zitten, joehoeeee !! Groot contrast met de ontmoeting bij Firmin thuis. Hij lijdt voor de tweede keer aan een zware vorm van TBC. Zodanig erg zelfs dat een deel van zijn rechterlong niet meer werkt. Zijn achterkleinkind Daniëlla was er bijna niet meer. Ook zij heeft TBC, maar is gelukkig al aan de beterhand. Het tweelingbroertje Daniël heeft meer geluk, hij is kerngezond. Dankzij Damiaanactie beginnen ze binnenkort aan de heropbouw van hun vervallen huis. 

Morgen staat er een huisbezoek op het programma: drie gezinnen onder een dak dat zorgt voor 32 mensen. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

Nu kruipen we onder de wol (een wol van 25 graden), zodat we morgen volop kunnen genieten van onze laatste dag in dit mooie land. Slaapzacht !!