Blog

21-10-2013 07:29

De hele week lang geven wij een voorstelling over onze inleefreis naar Nicaragua die plaats vond eind augustus. Onze bedoeling hievan is niet alleen om onze belevenissen te delen, maar ook om de mensen duidelijk te maken van het feit dat Damiaanactie wel echt broodnodig is in het verre Nicaragua en vele andere landen. Dit doen we aan de hand van de nodige foto's en filmpjes. Omdat het niet mogelijk is om alle leerlingen en leerkrachten in één middag in de podiumklas te krijgen, maken wij volgende onderverdeling:

-Maandag 21/10: 3de graad
-Dinsdag 22/10: 2de graad
-Donderdag 24/10: 2de jaar
-Vrijdag 25/10: 1ste jaar

16-10-2013 23:22

Deze avond kwamen we met z'n allen samen in Roeselare om wat bij te praten. Ook gaven we allemaal uitleg over onze acties en hielpen elkaar waar het kon. Het was weer een fantastische avond voor ons! Oh, wat zijn we blij dat wij samen met al deze fantastische mensen op inleefreis zijn kunnen gaan! We zijn vrienden voor het leven geworden !!

14-10-2013 16:38

De chocolade en wijn kan afgehaald worden op het oudercontact op donderdag 24 oktober. Omdat we willen dat alles goed verloopt, zullen we een opstelling maken in het atrium. Jullie worden vriendelijk onthaald door één leerling die jullie dan zal doorverwijzen naar de juiste stand die begeleid zal worden door twee leerlingen van de werkgroep. Ook voorzien we een paar receptietafels waar we picon en wijn zullen aanbieden voor de dorstigen onder ons. Ook de bediening van drank wordt gedaan door leerlingen van de werkgroep. 

14-10-2013 16:34

Vandaag kwamen we met de hele werkgroep samen om alle chocolade en wijn te verpakken met celofaan. Omdat we alle bestellingen niet in één middag kunnen klaar hebben, komen we deze week iedere middag samen. Hierbij kunnen we ook rekenen op de hulp van leerkrachten en directie, hartelijk dank hiervoor !!

07-10-2013 23:05

Het is meer dan duidelijk dat onze wijn- en chocoladeverkoop een groot succes was. Nog eens hartelijk dank aan iedereen die deze actie gesteund heeft! Met trots kunnen we zeggen dat onze eerste actie al een ruime €1000 winst opleverde ten voordele van de Damiaanactie. Met dit bedrag kunnen alweer 25 mensenlevens gered worden, zo'n fantastisch gevoel!! 

02-10-2013 16:50

Tegen morgen zouden alle blaadjes voor de wijn- en chocoladeverkoop moeten binnen zijn.
Wij verkopen:
-Huisgemaakte picon, 70cl -> €9,-
-Rode wijn Oxfam, 75cl -> €6,-
-Witte wijn, 75cl -> €6,-
-Basispakket chocolade = 200g melkchocolade + 200g pure chocolade -> €6,-
-Kleine repen chocolade = 5x50g: melk, puur, praliné, wit en nootjes -> €5,-
-Luxepakket chocolade = 3x50g: melk, praliné en nootjes + 2x85g: melk en crispy white -> €7,50

Willen jullie iets bestellen? Neem dan contact op met Sarah Vandorpe

02-10-2013 16:46

Ook mogen we zeker niet vergeten dat we al een groot bedrag hebben dankzij Spes On Tour.
€575 ten voordele van Damiaanactie en dit dankzij dhr Decoutere, dhr Cornillie, dhr Vervaeke, dhr Desmyter en dhr Brulez.

Hartelijk dank namens de hele werkgroep en Damiaanactie zelf !!

02-10-2013 16:44

Deze middag kwamen we samen om al het verpakkingsmateriaal op maat te snijden.
De kartonnetjes werden mooi verpakt en de kaartjes werden gedrukt.
Hierbij konden we niet enkel rekenen op de hulp van de werkgroep maar ook op die van mevrouw Mailliard en haar zoontje Eli.

Hartelijk dank !!

30-09-2013 17:03

Deze week wordt in iedere klas onze teaser getoond. Dit is het filmpje waarmee we de leerlingen willen warm maken om te komen luisteren naar onze reportages in de week van 21 oktober.
We deelden de dagen in als volgt: 
-Maandag 21/10: 3de graad
-Dinsdag 22/10: 2de graad
-Donderdag 24/10: 2de jaar
-Vrijdag 25/10: 1ste jaar

30-09-2013 12:31

Deze ochtend ging heel de werkgroep op pad door de gangen van onze school. Alle leerlingen kregen een bestelformulier mee en moeten dit indienen tegen donderdag 3 oktober. De verkoop is gelanceerd !!

26-09-2013 22:35

Vandaag kwamen we opnieuw samen met de werkgroep. Deze keer verpakten we voor de eerste keer wijn en chocolade. Door het goede voorbeeld van Sabine ging dit zeer vlotjes. Wij zijn klaar voor de bestellingen !!

24-09-2013 20:20

Voor het komende jaar hebben we tal van acties voorzien ten voordele van Damiaanactie. Bij deze lichten we een tipje van de sluier

-Zelfgemaakte juwelen verkopen
-Wijn- & chocoladeverkoop 
-Halloweensoep
-Foto's trekken op de speelplaats van onze school
-Benefiet op vrijdag 24 januari, de start van het actieweekend
-Stiftenverkoop
-Spésefique
-Receptie op het gemeentehuis

Dit zijn de acties die gepland staan voor dit jaar bij ons op school. Meer info over alle acties in detail volgt zeker nog! Bij deze acties krijgen we niet alleen steun van de werkgroep, maar ook van leerkrachten, leerlingenraad en directie. Dankjewel !!

 

23-09-2013 12:30

Deze middag vond onze tweede vergadering plaats. We begonnen met de verschillende taken te verdelen. We gingen er zodanig in op dat we de tijd even uit het oog verloren. De bel ging en iedereen moest terug naar klas. Omdat we nog niet helemaal klaar waren, kwamen we om 16u terug samen. Alle taken zijn verdeeld en het actiejaar kan beginnen. Ook nog eens een dikke merci aan de werkgroep die ons hierbij steunt !! 

20-09-2013 07:00

Vandaag staan we in de Krant van West-Vlaanderen met een artikel over Nicaragua. Op de foto staat heel de werkgroep die ons het hele jaar zullen helpen met acties op poten te stellen. Wij zijn hen zeer dankbaar, want zonder hen zou het ons nooit lukken !!

16-09-2013 16:00

Vandaag was Sarah aanwezig op de vergadering van de pastorale raad van de school. Sabine Lecluyse is altijd aanwezig op deze bijeenkomst. We vertelden over onze reis en legden de eerste ideeën op tafel. Samen met de leerkrachten en directie bekeken we de slaagkansen van de voorziene acties.

12-09-2013 12:30

Deze middag kwamen voor de eerste keer samen met de werkgroep. Deze bestaat uit alle leerlingen die zich ook hadden ingeschreven voor de inleefreis. We brainstormden een beetje en er kwamen al heel wat goeie ideeën uit de bus. De werkgroep bestaat uit:

-Fien Himpe
-Ellen Meyfroidt
-Joke Pattyn
-Charlot Leenknecht
-Zoë Mol
-Lore Igodt
-Sander Vandroemme
-Penelope Vandevenne
-Helene Windels
-Eef Derez
-Sarah Vandorpe
-Sabine Lecluyse

01-09-2013 00:58

Deze morgen gingen we voor de laatste keer op huisbezoek. Een grote familie, zeven gezinnen onder één dak. Twee jaar geleden stierf de mama na een lange strijd aan tbc. Negen kinderen lijden nu nog aan de ziekte, maar zijn gelukkig aan de beterhand. Voor ons bezoek hadden ze zich helemaal mooi gemaakt en het huis extra opgeruimd. Het was snikheet in het huisje, dus besliste dokter Toon om te investeren in een ventilator. Omdat er nog vijf heel kleine kinderen wonen, krijgen ze ook een groot pakket aan babyvoeding.

Onze inleefreis sloten we letterlijk en figuurlijk in schoonheid af: bezoek aan de vulkaan en Granada. Amai, de zwavelgassen zitten nog steeds in onze longen! We vinden dit helemaal niet erg, want zo'n prachtig uitzicht hebben we nog nooit gezien !!
Souvenierstijd: zoeken, kiezen, afdingen.
Als afsluiter een bezoek aan de mooie stad Granada. We maakten een avondwandeling en aten samen een pasta.

Nu maken we nog onze valiezen en gaan dan slapen. Morgen wacht er ons nog een lange vlucht terug naar ons Belgenlandje. Wat zullen we deze belevenis missen !!

 

30-08-2013 23:48

Omdat we de afgelopen dagen in andere steden sliepen, konden we onze blog niet bijhouden. Onze excuses hiervoor!

30-08-2013 22:35

Na een lange en mooie tocht van 250 km kwamen we aan in Dario. Dankzij Chico, Albeni en Xavier was het weeral eens een leuke en vlotte tocht. 

We bezochten prosalud, het grote en imposante magazijn waar alle geneesmiddelen voor de sociale apotheekjes opgeslagen liggen. Indrukwekkend!

Op weg naar Firmin hadden we de eer om achterop bij Bravo op de moto te zitten, joehoeeee !! Groot contrast met de ontmoeting bij Firmin thuis. Hij lijdt voor de tweede keer aan een zware vorm van TBC. Zodanig erg zelfs dat een deel van zijn rechterlong niet meer werkt. Zijn achterkleinkind Daniëlla was er bijna niet meer. Ook zij heeft TBC, maar is gelukkig al aan de beterhand. Het tweelingbroertje Daniël heeft meer geluk, hij is kerngezond. Dankzij Damiaanactie beginnen ze binnenkort aan de heropbouw van hun vervallen huis. 

Morgen staat er een huisbezoek op het programma: drie gezinnen onder een dak dat zorgt voor 32 mensen. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

Nu kruipen we onder de wol (een wol van 25 graden), zodat we morgen volop kunnen genieten van onze laatste dag in dit mooie land. Slaapzacht !!

29-08-2013 22:16

Na alweer een korte nacht, trokken we richting El Naranjo waar de feria de salud zich bevindt. Dit is een centrum waar vooral mensen onderzocht worden om te kijken of ze berglepra hebben. Het was schrikken toen we zo veel mensen zagen wachten om op consultatie te gaan. De ergste wonde van de dag was de grote, gapende wonde op het kuitbeen van Mayerlin. Het meisje van vier jaar oud werd onderzocht door dokter Bravo. Hij zag de wonde en vermoedde meteen dat het berglepra was. Hij schraapte weefsel uit de wonde, onderzocht het onder de microscoop en zijn vermoeden werd bevestigd: ze heeft leishmaniasis. Er werd meteen medicatie voorgeschreven, dus de behandeling kon beginnen. Eind januari zullen jullie in de reportage kunnen zien hoe zoiets er aan toe gaat. Zet je dus maar schrap! 

In El Naranjo bezochten we een van de 130 sociale apotheekjes. Hier verkopen ze de generische variant van geneesmiddelen. Dit is een project opgestart door Damiaanactie zodat kansarmen ook medicatie kunnen kopen aan een lagere prijs die toch kwaliteitsvol is. Het is een bewuste keuze om ze niet gratis te bedelen, zodat mensen het naar waarde kunnen schatten. 

's Avonds kregen we nog bezoek van dokter Bravo. Het was een interessante en leuke avond !!

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>